23 juli 2020

Thuis koken met Bentinck | Tarte tatin met gember en anijs van Tommy

Tarte tatin met gember en anijs

Koken is onze passie en daarom helpen we u graag ook thuis te genieten van lekker eten. Onze keukenbrigade deelt hun favoriete recept en deze keer deelt Tommy zijn favoriet: tarte tatin met gember en anijs.

Boodschappenlijst:
  • 4 Elstar appels
  • 300 gram suiker
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 1 dl rum
  • 50 gram gember
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel anijszaad
  • 1 ei
  • poedersuiker
Benodigdheden:
  • Bakvorm
  • Deegroller
  • Steelpan
  • Kwast
  • Snijplank
  • Dunschiller
  • Mes
Aan de slag:

Stap 1. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Stap 2. Snijd de gember.
Stap 3. Leg de appels en de gember in het bakblik en bestrooi de appels met anijszaad en kaneelpoeder.
Stap 4. Smelt de suiker op laag vuur om naar een goudgele karamel.
Stap 5. Schenk de karamel over de appels en druppel er wat bruine rum overheen.
Stap 6. Rol het bladerdeeg uit en leg het over de appels.
Stap 7. Prik gaatjes in het bladerdeeg.
Stap 8. Roer een eierdooier los en smeer het bladerdeeg hiermee in.
Stap 9. Bak de tarte tatin op 180 graden en check na 25 minuten of hij klaar is.
Stap 10. Laat de tarte tatin afkoelen en draai hem om.
Stap 11. Bestrooi met poedersuiker.

Bon appetit!