10 september 2020

Thuis koken met Bentinck | Risotto van Twan

Risotto à la Twan

Koken is onze passie en daarom helpen we u graag ook thuis te genieten van lekker eten. Onze keukenbrigade deelt hun favoriete recept en deze keer deelt Twan zijn favoriet: risotto. 

Boodschappenlijst:
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 stengels bleek selderij
  • 2 tomaten
  • 2 wortels
  • Een stuk kabeljauw
  • 2 limoenen
  • Geraspte kaas
  • 250 gram risottorijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • Zout, peper en peterselie naar smaak
Aan de slag:

Stap 1. Was de groenten en snijd deze in stukjes.
Stap 2. Verhit een paar lepels olie in de pan en bak de wortel, bleekselderij en de ui beetgaar.
Stap 3. Voeg de overige groenten toe.
Stap 4. Verhit 2 lepels olie in een pan en zet de risotto aan op laag vuur tot deze gaat glimmen.
Stap 5. Voeg de helft van de kokende bouillon toe aan de risotto en wacht tot deze is opgenomen. Hierbij goed roeren.
Stap 6. Voeg nu de andere helft van de bouillon toe en wanneer deze bijna is opgenomen, roer je ook de groenten erdoorheen.
Stap 7. Snijd de kabeljauw in stukken, haal deze door de bloem en klop goed af zodat je een mooi dun laagje hebt.
Stap 8. Verhit een beetje braadboter in de pan en laat de pan heet worden. Bak de kabeljauw aan beide kanten totdat deze een mooie kleur heeft.
Stap 9. Haal de risotto van het fornuis en doe de kaas en het sap en de schil van de limoen erdoorheen.
Stap 10. Verdeel de risotto over de borden en leg de kabeljauw er bovenop.

Eet smakelijk!