02 april 2020

Thuis koken met Bentinck | Pitabroodjes van Lotte

Pitabroodjes met verfrissend kipgehakt en sesam knoflooksaus

Stilzitten zit niet in onze aard en graag helpen we u daarom zelf thuis een heerlijke maaltijd te bereiden. Onze keukenbrigade deelt hun favoriete recepten en deze keer deelt Lotte haar favoriet: pitabroodjes met verfrissend kipgehakt!

Boodschappenlijst voor 4 personen:
  • 8 pitabroodjes
  • 500 gram kipgehakt
  • 2 citroenen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gemalen karwijzaad
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 4 eetlepels sesampasta ( tahin wit )
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 250 gram wortel julliene
  • 250 gram bieten julliene
  • 2 stengels bos ui
  • 3 sjalotjes
  • Olie
  • Peper en zout

 

Aan de slag:

Stap 1.  Zet een pan met water op om de bietjes in de blancheren. Als het water kookt, blancheer de bieten julliene ongeveer 40 seconde en giet daarna af.

Stap 2. Doe het kipgehakt, de geraspte citroenschil en sap van 1 citroen in een kom. Doe hierbij ook 1 teentje knoflook, karwijzaad en paprikapoeder. Snij de bosui in fijne ringen en snipper de sjalotten fijn.

Stap 3. Meng dit door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4. Bak het gehakt goudbruin in de pan.

Stap 5. Maak ondertussen de saus. Doe de sesampasta in een kom samen met de yoghurt. Meng dit en doe de sap van 1 citroen en de geraspte schil er ook bij. Snij de knoflook fijn en voeg ook deze toen en meng alles door elkaar.

Stap 6. Zet de grillpan op het vuur en laat deze warm worden (als u geen grillpan heeft, kunt u ook de oven op 200 graden zetten om de pitabroodjes klaar te maken).  Als de grillpan warm is, leg de pitabroodjes erin en gril beide kanten.

Stap 7. Alles is klaar! Beleg het pitabroodjes zoals u wilt.

En alvast eet smakelijk!