22 juni 2020

Thuis koken met Bentinck | Gezonde pinda karamelblokjes van Kevin

Gezonde snack: pinda karamelblokjes

Bij Bentinck leggen we u graag in de watten, maar ook thuis helpen we u graag een heerlijke maaltijd te bereiden. Onze keukenbrigade deelt hun favoriete recepten en deze keer deelt Kevin zijn favoriet (deze keer geen maaltijd maar een tussendoortje): gezonde pinda karamelblokjes.

Boodschappenlijst:

Voor de bodem

  • 70 gram amandelen
  • 90 gram havervlokken
  • 25 gram kokosolie
  • 20 gram ahornsiroop

Voor het karamellaagje

  • 135 gram pindakaas
  • 80 ml ahornsiroop
  • 2 gram zeezout
  • 1 theelepel vanille extract (vanille aroma)
  • 35 gram pinda’s

Voor de chocoladelaag

  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 50 gram kokosolie
  • 45 gram ahornsiroop
  • 4 gram zeezoutvlokken
Aan de slag:

Stap 1. Start met het maken van de bodem. Doe hiervoor de amandelen en de havervlokken in een keukenmachine en maal het fijn tot ze kruimelig zijn.

Stap 2. Laat de keukenmachine draaien en voeg de kokosolie en ahornsiroop toe tot het begint te ‘binden’.

Stap 3. Bekleed een kleine bakvorm met huishoudfolie, doe het mengsel hierin en druk het goed aan op de bodem. Laat de bodem in de vriezen hard worden.

Stap 4 Doe voor de karamellaag de pindakaas, ahornsiroop, vanille en het zout in de keukenmachine. Laat deze draaien tot het een mooi geheel wordt.

Stap 5. Voeg de pinda’s toe en laat de machine 30 seconde op de ‘pulse’ stand draaien.

Stap 6. Strijk het mengsel mooi gelijkmatig uit over de bevroren bodem en laat het in de vriezen opstijven.

Stap 7. Verwarm voor de chocoladelaag de kokosolie en de ahornsiroop.

Stap 8. Voeg de cacaopoeder en het zout toe en roer het geheel tot een glad mengsel.

Stap 9. Giet het mengsel over de bevroren karamellaag en het laat geheel nog een uur opstijven.

Eet smakelijk!