22 juni 2020
Bij Bentinck leggen we u graag in de watten, maar ook thuis helpen we u graag een heerlijke maaltijd te bereiden. Onze keukenbrigade deelt hun favoriete recepten en deze keer deelt Kevin zijn favoriet (deze keer geen maaltijd maar een tussendoortje): gezonde pinda karamelblokjes.
Voor de bodem
Voor het karamellaagje
Voor de chocoladelaag
Stap 1. Start met het maken van de bodem. Doe hiervoor de amandelen en de havervlokken in een keukenmachine en maal het fijn tot ze kruimelig zijn.
Stap 2. Laat de keukenmachine draaien en voeg de kokosolie en ahornsiroop toe tot het begint te ‘binden’.
Stap 3. Bekleed een kleine bakvorm met huishoudfolie, doe het mengsel hierin en druk het goed aan op de bodem. Laat de bodem in de vriezen hard worden.
Stap 4 Doe voor de karamellaag de pindakaas, ahornsiroop, vanille en het zout in de keukenmachine. Laat deze draaien tot het een mooi geheel wordt.
Stap 5. Voeg de pinda’s toe en laat de machine 30 seconde op de ‘pulse’ stand draaien.
Stap 6. Strijk het mengsel mooi gelijkmatig uit over de bevroren bodem en laat het in de vriezen opstijven.
Stap 7. Verwarm voor de chocoladelaag de kokosolie en de ahornsiroop.
Stap 8. Voeg de cacaopoeder en het zout toe en roer het geheel tot een glad mengsel.
Stap 9. Giet het mengsel over de bevroren karamellaag en het laat geheel nog een uur opstijven.
Eet smakelijk!