10 april 2020

Thuis koken met Bentinck | Crème brûlée van Mees

Crème brûlée

Stilzitten zit niet in onze aard en graag helpen we u daarom zelf thuis een heerlijke maaltijd te bereiden. Onze keukenbrigade deelt hun favoriete recepten en deze keer deelt Mees zijn favoriet: Crème brûlée!

Boodschappenlijst:
  • 350 gram melk
  • 350 gram room
  • 400 gram eigeel
  • 300 gram suiker
  • 1 vanillestokje
Aan de slag:

Stap 1. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe dit samen met de room en melk in een pan en breng aan de kook. Laat 30 minuten trekken.

Stap 2. Klop de dooiers met de suiker glad.

Stap 3. Giet het room mengsel beetje bij beetje al roerend op de eidooiers en meng.

Stap 4. Giet het mengsel door een fijne zeef en verdeel over de vormpjes, ongeveer 2/2,5 cm vol.

Stap 5: Bak af gedurende 35 minuten in een op 105°C voorverwarmde oven. Om te checken of de crème brûlée gaar is, schud je met het bakje heen en weer. Als de Crème brûlée niet meer heen en weer beweegt is die goed.

Stap 6: Voorzie de crème brûlée na het afkoelen van een gebrande suikerlaag.

Eet smakelijk!