21 april 2020

Thuis koken met Bentinck | Andijviestamppot van Luc

De lekkerste andijviestamppot

Stilzitten zit niet in onze aard en graag helpen we u daarom zelf thuis een heerlijke maaltijd te bereiden. Onze keukenbrigade deelt hun favoriete recepten en deze keer deelt Luc zijn favoriet: andijviestamppot!

Boodschappenlijst:
  • 1200 gram geschilde kruimige aardappelen
  • 600 gram ragfijn gesneden andijvie
  • 250 gram ontbijtspek
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 dl melk
  • Peper en zout
  • 4 rundervinken
  • 2 dl runder jus
Aan de slag:

Stap 1. Schil de aardappelen en kook ze 20-25 minuten in gezouten water.

Stap 2. Snijd de andijvie ragfijn, was en laat uitlekken.

Stap 3. Bak de ontbijtspekjes knapperig, voeg de mosterd, 20 gram margarine en melk toe en laat aan de kook komen.

Stap 4. Bak in de overige margarine de rundervinken in 8 minuten rondom bruin en gaar.

Stap 5. Giet de gekookte aardappelen af en stamp samen met de rauwe andijvie, spekjes en melk tot alles goed gemengd is.  Voeg voor een extra smeuïg geheel nog een eetlepel mayonaise toe bij het stampen.

Stap 6. Roer de aanbaksels in de braadpan los met een scheutje water en wat grove mosterd voor een heerlijke jus!

Tip: voeg vlak voor het opdienen nog wat geraspte oude kaas toe.

Bon appetit!