05 maart 2020

Meet the team | Sous-chef Luc

Elke dag wordt er in onze keuken keihard gewerkt om u te laten genieten van eerlijk eten op topniveau. Graag geven we u een kijkje in de keuken en stellen we onze toppers aan u voor. Deze keer staat Luc van den Brink, onze sous-chef banqueting, in de schijnwerpers.

‘’Ik wist vroeger al dat ik met mijn handen wilde werken, maar had verder geen idee wat ik wilde worden. Mijn buurman was banketbakker, mooi werk maar die werktijden leken me niets. Toch bleef met eten werken mijn aandacht trekken. Toen ik op mijn 15e begon in de afwaskeuken kon ik letterlijk een kijkje in de keuken nemen.’’

Naar de andere kant van de wereld
Na de opleiding tot Zelfstandig Werkend Kok te hebben afgerond ging Luc er een jaar tussenuit en is hij gaan backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland. ‘’Met mijn diploma op zak wilde ik eerst meer van de wereld zien. En mijn diploma kwam goed van pas want ik kon daar aan de slag bij ClubMed. Super gaaf om te zien wat ze daar deden op culinair gebied. Alles was mogelijk en het was echt de top van de top. Gasten kwamen zelfs aan met hun sportvliegtuigjes… Ik heb daar geleerd om eten op hoog niveau te bereiden voor grotere groepen. Die ervaring komt nu nog steeds heel goed van pas.

Vijf jaar bij Bentinck
‘’Terug in Nederland ben ik gestart als Chef de Partie bij de Koning van Denemarken. Het was een gezellige tijd waar ik veel heb geleerd. Ik heb daar mijn vriendin leren kennen met wie ik nu, 14 jaar later, twee prachtige kinderen heb. Vijf jaar geleden werd het tijd voor iets anders en ben ik bij Buitenplaats Amerongen aan de slag gegaan. Toen ik daar begon was het nog het Kasteel café. De omschakeling naar restaurant Bentinck bood ruimte om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Er is hier sowieso veel ruimte om jezelf te ontwikkelen wat heel fijn is.’’

Hard werken én veel voldoening
‘’Het leukste aan mijn werk vind ik de maatwerkvoorstellen voor een huwelijk of zakelijk evenement. Laatst hadden we een huwelijk helemaal in Italiaanse stijl. Dan kan ik er op culinair gebied helemaal een eigen draai aan geven. Het is hard werken in de keuken, maar er is altijd tijd voor een grapje. Juist dat houdt het leuk. Het werk geeft me ook veel voldoening. Als ik de culinaire invulling van een huwelijk verzorg, zijn we echt onderdeel van hun grote dag. Samen met het team zorgen we ervoor dat het het bruidspaar en hun gasten aan niets ontbreekt. Geweldig vind ik dat!’’

Quality time
‘’Vaak denken mensen dat mijn werk niet te combineren is met een gezin, maar niets in minder waar. Doordat we een 4-daagse werkweek hebben, houd ik genoeg tijd over om met mijn kinderen leuke dingen te doen. We hebben een groot keukenteam wat ook zorgt voor flexibiliteit. En het is een leuk team! We doen het echt samen en helpen elkaar en zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Dat maakt het werken extra fijn.’’

‘’In mijn vrije tijd ga ik graag naar festivals, zoals Lowlands, maar vind ik het ook leuk om te koken. Ik kook het liefst met verse groenten en gevarieerd. We zijn thuis veel met eten bezig en mijn kinderen eten alles. We betrekken ze erbij en koken graag met z’n allen. Muziekje erbij en we hebben een heerlijke avond!’’