Kevin Mewe Restaurant Bentinck

30 januari 2020

Meet the team | Sous-chef Kevin

Elke dag wordt er in onze keuken keihard gewerkt om u te laten genieten van eerlijk eten op topniveau. Graag geven we u een kijkje in de keuken en stellen we onze toppers aan u voor. Deze keer staat Kevin Mewe, onze sous-chef, in de schijnwerpers.

Kevin werkt bijna twee jaar bij restaurant Bentinck en doet dat ook al twee jaar met veel plezier. ‘’Het is hard werken, maar er mag ook gelachen worden. Het team is leuk, de sfeer is fijn, we doen het echt met z’n allen en willen samen nog beter worden. Dat is gaaf en schept een band. Elke dag gaan we weer voor de allerbeste kwaliteit.’’

Koken werd steeds leuker
‘’Op de middelbare school vond ik koken al interessant. Daarom ben ik naar de Vakschool in Wageningen gegaan. Ik werd steeds beter en begon koken steeds leuker te vinden. Ik heb daarom daarna nog de opleiding tot Zelfstandig werkend kok gedaan. Ik ben nog steeds blij met deze keuze. Het bevalt me goed en een leuke bijzaak is dat ik er veel vrienden in de horeca aan over heb gehouden.’’

Elke dag weer anders
‘’Mijn werkdag begint meestal om tien uur. We starten gezamenlijk op met een briefing. Daarna ruimen we de bestellingen op en vanaf daar houdt het op met de structuur van de dag. Het is net hoe de dag loopt en geen dag is daarom hetzelfde.
Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en daar is volop ruimte voor bij Bentinck. Nieuwe dingen uitproberen, smaken met elkaar combineren… Ook krijg ik de ruimte om leerlingen te begeleiden en hen te helpen met mijn kennis. De combinatie van zelf koken en begeleiden maakt het voor mij extra uitdagend.’’

Van niets iets maken
‘’Het leukste onderdeel in de keuken vind ik de patisserie omdat je eigenlijk van niets iets maakt. Van suiker, meel en eieren en nog wat andere ingrediënten kan je echt de lekkerste dingen maken. En je bent vaak met wel zes verschillende dingen tegelijk bezig waardoor het complex is, maar ik werk juist goed onder druk.’’

De favorieten
‘’Mijn favoriete producten zijn langoustine en zwezerik. Allebei heerlijk en leuk om mee te werken. Je kunt er alle kanten mee op. Met zwezerik maak je alles lekker en langoustine vind ik vooral echt een mooi product om mee te werken dankzij de smaak en structuur.‘’

‘’In mijn vrije tijd maak ik zo nu en dan ook tijd om te koken voor vrienden. Verder vind ik het belangrijk om fit te blijven en ga ik 4 a 5 dagen per week naar de sportschool. Een andere hobby is uit eten gaan en dat doe ik dan ook regelmatig. Lekker een avondje genieten en natuurlijk ook stiekem de gerechten beoordelen want dit zit er ondertussen helemaal ingebakken!‘’