02 oktober 2019

Meet the team | Sous-chef Frank

Elke dag wordt er in onze keuken keihard gewerkt om u te laten genieten van eerlijk eten op topniveau. Graag geven we u een kijkje in de keuken en stellen we onze toppers aan u voor. Deze keer staat Frank Bakkenes, onze sous-chef, in de schijnwerpers.

‘’Wat ik het leukste vind aan mijn werk is het blij maken van mensen. Mensen zien genieten van een heerlijke lunch of diner. Ze een fijne dag bezorgen en net dat beetje extra kunnen doen om verwachtingen te overtreffen. Dat maakt mijn dag goed.’’

Geen grote jongensdroom
Frank werkt al vanaf zijn 16e in de keuken. ‘’Dat ik chef wilde worden was niet een grote jongensdroom, maar ik merkte dat het bij me paste. Ik ging me er steeds meer in verdiepen en het steeds leuker vinden. Ik heb twee jaar een opleiding gevolgd aan de vakschool in Wageningen en werkte bij verschillende restaurants. Na verloop van tijd merkte ik dat ik mijn motivatie kwijt raakte en werd door een collega, van Koetshuis Bennekom, meegenomen naar de Cas Spijkers academie. Hier zag ik weer nieuwe uitdagingen en begon ik het vak weer echt leuk te vinden.’’

Voor de liefde
‘’Als leerling ben ik toen begonnen bij sterrenrestaurant De vrienden van Jacob in Santpoort, vlakbij Haarlem. Van leerling ben ik doorgegroeid naar chef-kok. Ik heb er met veel plezier gewerkt, maar uiteindelijk mijn baan opgegeven voor een nieuw avontuur dichterbij huis. Voor de liefde ben ik verhuist en als rechterhand van chef-kok Tommy Janssen mocht ik aan de slag bij restaurant Bentinck.’’

Samen nóg beter worden
‘’Ik werk nu ongeveer anderhalf jaar bij Bentinck en samen brengen we het restaurant naar een hoger niveau. We doen het echt met z’n allen. We helpen elkaar, iedereen krijgt de vrijheid om mee te denken over nieuwe gerechten, het samenstellen van nieuwe menu’s en hoe we dingen nóg beter kunnen doen. We houden elkaar scherp en kijken hoe we zo slim mogelijk kunnen werken. Juist het zorgen voor meer overzicht in de keuken, het samenwerken, altijd op scherp staan en het werken met de beste en mooiste producten maakt dit voor mij tot een gave uitdaging.’’

‘’Ook vind ik de insteek van Bentinck heel gaaf.  Het is een jong bedrijf waar we onze gasten een super prijs-kwaliteitverhouding bieden. Mensen hoeven geen jaar te sparen om bij ons te genieten van echt goed eten en een ontspannen sfeer. Daarnaast is de plek natuurlijk prachtig met het uitzicht op Kasteel Amerongen. Je bent echt even helemaal weg.’’

Inspiratie van de seizoenen
‘’Inspiratie voor nieuwe gerechten haal ik overal vandaan. Als ik uit eten ga, op social media, uit boeken, maar ook de seizoenen zijn voor mij een inspiratiebron. Daarna is het een kwestie van veel proeven en proberen en putten uit je eigen ervaring’’.

‘’Bij restaurant Bentinck koken we zoveel mogelijk met producten uit de regio en seizoensproducten. Mijn favoriete seizoensproduct van nu is de coquille, omdat dit een mooi en ontzettend divers product is. Je kunt het bakken, grillen, rauw eten en je kunt heel goed met verschillende producten combineren. Je kunt er echt alle kanten mee op en dan maakt het extra leuk om mee te werken. En om onze gasten elke keer weer te verrassen’’.