16 december 2021

Bentinck’s thuismenu vega | Instructies

Amuse

  • Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.
  • Vul een pan met 2 a 3 liter water en breng het aan de kook.
  • Bak het broodje af voor 6 minuten in de oven, zodat het lekker krokant wordt.

Voorgerecht

  • Leg de bulgur op het bord.
  • Leg in het midden van de bulgur de kimchi neer.
  • Zet om de kimchi stippen met de gel op de bulgur.
  • Steek vervolgens de bimi roosjes in de bulgur.
  • Hiertussen kan je vervolgens de rettich bolletjes plaatsen en de radijs.
  • Maak het af met een paar takjes dille.
  • Voeg als laatste de vinaigrette toe.

Tussengerecht

  • Leg de vacuum zak met de tortellini’s en de bouillon in de pan met kokend water. Dit laten we 5 minuten warm worden.
  • Na 5 minuten nemen we de totellini’s uit de pan en snijden we de zak open en doen we ze in het kommetje.
  • Leg hier vervolgens de champignons op.
  • Vervolgens pak je de boullion uit de bak met water en giet je in het bakje waar de tortellini’s inzitten er over heen.
  • Voeg als laatst de kruiden toe.

Hoofdgerecht

  • Leg het drieluik met de groente, de creme en de beurre blanc in een pan met water en laat het voor 5 minuten warm worden
  • Na 5 minuten pak de groente uit de pan en snij het open.
  • Leg de plak knolselderij op het bord en leg hier vervolgens de aardappel en de prei rondjes hierop
  • Pak de aardappelen creme en zet stippen tussen de groente.
  • Steek de wortelen in de creme op het bord en leg de truffel er overheen
  • Pak de saus erbij en giet het om het gerecht heen.
  • Maak het gerecht af met een klein beetje olie.

Dessert

  • Leg de tartelette op het bord.
  • Hierop plaatst u de steranijs baverois.
  • Snij de spuitzakjes open en verdeel vanille crème op en rond de tartelette.
  • Verdeel de crumble op het bord en daarop plaatst u de mousse van kaneel.
  • De takjes groen drapeert u rond de tartelette samen met de kletskop.

    Eet smakelijk!