16 december 2021
Bentinck’s thuismenu vega | Instructies
Amuse
- Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.
- Vul een pan met 2 a 3 liter water en breng het aan de kook.
- Bak het broodje af voor 6 minuten in de oven, zodat het lekker krokant wordt.
Voorgerecht
- Leg de bulgur op het bord.
- Leg in het midden van de bulgur de kimchi neer.
- Zet om de kimchi stippen met de gel op de bulgur.
- Steek vervolgens de bimi roosjes in de bulgur.
- Hiertussen kan je vervolgens de rettich bolletjes plaatsen en de radijs.
- Maak het af met een paar takjes dille.
- Voeg als laatste de vinaigrette toe.
Tussengerecht
- Leg de vacuum zak met de tortellini’s en de bouillon in de pan met kokend water. Dit laten we 5 minuten warm worden.
- Na 5 minuten nemen we de totellini’s uit de pan en snijden we de zak open en doen we ze in het kommetje.
- Leg hier vervolgens de champignons op.
- Vervolgens pak je de boullion uit de bak met water en giet je in het bakje waar de tortellini’s inzitten er over heen.
- Voeg als laatst de kruiden toe.
Hoofdgerecht
- Leg het drieluik met de groente, de creme en de beurre blanc in een pan met water en laat het voor 5 minuten warm worden
- Na 5 minuten pak de groente uit de pan en snij het open.
- Leg de plak knolselderij op het bord en leg hier vervolgens de aardappel en de prei rondjes hierop
- Pak de aardappelen creme en zet stippen tussen de groente.
- Steek de wortelen in de creme op het bord en leg de truffel er overheen
- Pak de saus erbij en giet het om het gerecht heen.
- Maak het gerecht af met een klein beetje olie.
Dessert
- Leg de tartelette op het bord.
- Hierop plaatst u de steranijs baverois.
- Snij de spuitzakjes open en verdeel vanille crème op en rond de tartelette.
- Verdeel de crumble op het bord en daarop plaatst u de mousse van kaneel.
- De takjes groen drapeert u rond de tartelette samen met de kletskop.
Eet smakelijk!