21 december 2021

Bentinck’s Thuis Kerstmenu | Instructies

Amuse

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Bak het broodje af voor 6 minuten zodat het lekker krokant wordt.
  • Vul een pan met 2 a 3 liter water en breng deze aan de kook.
  • Pak 1 plakje krokantje zuurdesem en hierop een beetje van de bieslook mayonaise.
  • Leg vervolgens de chorizo van garnalen hierop en dan weer een beetje van de bieslook mayonaise.
  • Leg dan het tweede krokantje zuurdesem op de bieslook mayonaise.
  • Maak het af met een druppeltje bieslook mayonaise en bieslook strookjes op de top.

 

Voorgerecht

  • Leg de plakken tonijn op het bord.
  • Zet hiernaast stippen met de zwarte sesam crème en de bonito gel.
  • Hiertussen leg je de witte rettich en de red meat radijs plakjes.
  • Leg daarna de daikon plantjes er overheen.
  • Schenk de vinaigrette erbij.

 

Tussengerecht

  • Doe de tortellini in de pan met kokend water en laat deze 5 minuten warm worden.
  • Breng de bouillon aan de kook in een andere pan.
  • Haal na 5 minuten de tortellini uit het water en doe ze in een kommetje.
  • Leg over de tortellini de bundelzwam paddenstoelen.
  • Giet bouillon over de tortellini.
  • Strooi al laatste het kruidenmengsel over het gerecht.

 

Tussengerecht 2

  • Leg het zakje met de snoekbaars, het spuitzakje en het tweeluik met groenten in de pan met warm water en laat deze 5 minuten warm worden.
  • Haal na 5 minuten het tweeluik met groente en het spuitzakje uit de pan water en snij deze open.
  • Zet met het spuitzakje stippen op het bord.
  • Leg tussen deze stippen de gepofte cherrytomaat en de gnocchi.
  • Strooi daarna de rauwe venkel hierover.
  • Pak de snoekbaars uit de pan en snij het zakje open.
  • Pak de paling en leg deze op de snoekbaars en neem het stukje lak van de paling mee.
  • Leg de vis op het bord en giet daar de paling bouillon bij.

 

Hoofdgerecht

  • Leg het drieluik met groente, de spuitzak met pastinaak crème en hertsukade met jus in het water en breng het aan de kook. Laat dit voor 5 minuten warm worden
  • Haal na 5 minuten de hertsukade uit de pan, snij deze open en doe de hertsukade in een andere pan.
  • Breng dit goed aan de kook, zodat de jus kan inkoken en een laagje kan vormen om de hertsukade.
  • Pak de drieluik groente uit de pan en maak deze open.
  • Leg de pommes op het bord, hierbij de rondjes pastinaak en voeg dan stippen pastinaak crème toe.
  • Leg hiertegen de wortelen en de hazelnoten.
  • Pak het stuk hertsukade uit de pan en strooi over het vlees de uien crunch en de bieslook.
  • Leg het stuk vlees op het bord en giet de rest van de jus erbij.

 

Dessert

  • Leg op het tartelette met chocolade mouse de compote van ananas
  • Leg daarop de mousse van tonkaboon
  • Zet daarbij stippen met de passiegel en de karamel cremeux.
  • Strooi dan de crumble en de gouden chocolade parels hierover heen.
  • Leg de takjes erbij.
  • Zet als laatste de schotsen ertegenaan om het helemaal dicht te bouwen.

 

Eet smakelijk!