21 december 2021
Bentinck’s Thuis Kerstmenu Vega | Instructies
Amuse
- Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.
- Vul een pan met 2 a 3 liter water en breng het aan de kook.
- Bak het broodje af voor 6 minuten in de oven, zodat het lekker krokant wordt.
Voorgerecht
- Leg de bulgur op het bord.
- Leg in het midden van de bulgur de kimchi neer.
- Zet om de kimchi stippen met de gel op de bulgur.
- Steek vervolgens de bimi roosjes in de bulgur.
- Hiertussen kan je vervolgens de rettich bolletjes plaatsen en de radijs.
- Maak het af met een paar takjes dille.
- Voeg als laatste de vinaigrette toe.
Tussengerecht
- Leg de vacuum zak met de tortellini’s en de bouillon in de pan met kokend water. Dit laten we 5 minuten warm worden.
- Na 5 minuten nemen we de totellini’s uit de pan en snijden we de zak open en doen we ze in het kommetje.
- Leg hier vervolgens de champignons op.
- Vervolgens pak je de boullion uit de bak met water en giet je in het bakje waar de tortellini’s inzitten er over heen.
- Voeg als laatst de kruiden toe.
Tussengerecht 2
- Schuif de King boleet in de oven voor 3 minuten op 180 graden.
- Leg de luik van groente en de crème in de pan kokend water en laat dit 5 minuten warm worden.
- Snij het 4 luik van groente open en leg de pompoenbolletjes en de topinamboer op de King boleet.
- Zet met de crème stippen tussen de pompoenbolletjes en de topinamboer
- Steek de gnocchi, crossness en de chipjes van schorseneer in de crème.
- Leg vervolgens het hele geheel op het bord.
Hoofdgerecht
- Leg het drieluik met de groente, de creme en de beurre blanc in een pan met water en laat het voor 5 minuten warm worden
- Na 5 minuten pak de groente uit de pan en snij het open.
- Leg de plak knolselderij op het bord en leg hier vervolgens de aardappel en de prei rondjes hierop
- Pak de aardappelen creme en zet stippen tussen de groente.
- Steek de wortelen in de creme op het bord en leg de truffel er overheen
- Pak de saus erbij en giet het om het gerecht heen.
- Maak het gerecht af met een klein beetje olie.
Dessert
- Leg op het tartelette met chocolade mouse de compote van ananas
- Leg daarop de mousse van tonkaboon
- Zet daarbij stippen met de passiegel en de karamel cremeux.
- Strooi dan de crumble en de gouden chocolade parels hierover heen.
- Leg de takjes erbij.
- Zet als laatste de schotsen ertegenaan om het helemaal dicht te bouwen.
Eet smakelijk!