21 december 2021

Bentinck’s Thuis Kerstmenu Vega | Instructies

Amuse

  • Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.
  • Vul een pan met 2 a 3 liter water en breng het aan de kook.
  • Bak het broodje af voor 6 minuten in de oven, zodat het lekker krokant wordt.

 

Voorgerecht

  • Leg de bulgur op het bord.
  • Leg in het midden van de bulgur de kimchi neer.
  • Zet om de kimchi stippen met de gel op de bulgur.
  • Steek vervolgens de bimi roosjes in de bulgur.
  • Hiertussen kan je vervolgens de rettich bolletjes plaatsen en de radijs.
  • Maak het af met een paar takjes dille.
  • Voeg als laatste de vinaigrette toe.

 

Tussengerecht

  • Leg de vacuum zak met de tortellini’s en de bouillon in de pan met kokend water. Dit laten we 5 minuten warm worden.
  • Na 5 minuten nemen we de totellini’s uit de pan en snijden we de zak open en doen we ze in het kommetje.
  • Leg hier vervolgens de champignons op.
  • Vervolgens pak je de boullion uit de bak met water en giet je in het bakje waar de tortellini’s inzitten er over heen.
  • Voeg als laatst de kruiden toe.

 

Tussengerecht 2

  • Schuif de King boleet in de oven voor 3 minuten op 180 graden.
  • Leg de luik van groente en de crème in de pan kokend water en laat dit 5 minuten warm worden.
  • Snij het 4 luik van groente open en leg de pompoenbolletjes en de topinamboer op de King boleet.
  • Zet met de crème stippen tussen de pompoenbolletjes en de topinamboer
  • Steek de gnocchi, crossness en de chipjes van schorseneer in de crème.
  • Leg vervolgens het hele geheel op het bord.

 

Hoofdgerecht

  • Leg het drieluik met de groente, de creme en de beurre blanc in een pan met water en laat het voor 5 minuten warm worden
  • Na 5 minuten pak de groente uit de pan en snij het open.
  • Leg de plak knolselderij op het bord en leg hier vervolgens de aardappel en de prei rondjes hierop
  • Pak de aardappelen creme en zet stippen tussen de groente.
  • Steek de wortelen in de creme op het bord en leg de truffel er overheen
  • Pak de saus erbij en giet het om het gerecht heen.
  • Maak het gerecht af met een klein beetje olie.

 

Dessert

  • Leg op het tartelette met chocolade mouse de compote van ananas
  • Leg daarop de mousse van tonkaboon
  • Zet daarbij stippen met de passiegel en de karamel cremeux.
  • Strooi dan de crumble en de gouden chocolade parels hierover heen.
  • Leg de takjes erbij.
  • Zet als laatste de schotsen ertegenaan om het helemaal dicht te bouwen.

 

Eet smakelijk!