11 april 2022

Bentinck’s Thuismenu | Instructies menu

Amuse 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) voor het brood.
  • Vul een pan met 2 à 3 liter water en breng deze aan de kook (voor het tussen- en hoofdgerecht).
  • Maak het bakje met de bulgur salade open.
  • Maak het spuitzakje met de rode curry mayonaise open en doe deze op de bulgur salade.
  • Doe hier het Parmezaan krokantje op

 

Voorgerecht

  • Zet de zeebaars vanaf het bakje op een bord.
  • Leg hier de plakjes komkommer op.
  • Maak het spuitzakje met hangop open en zet hiermee stippen op de zeebaars.
  • Steek vervolgens de zeekraal, bieslook en daikon erin.
  • Voeg het pandan krokant toe aan het midden.
  • Om het af te maken strooit u de vinaigrette van dashi en bieslook over het geheel heen.

 

 

Tussengerecht

  • Doe de vacuümzak met tortelloni en de bouillon in de pan met water en laat dit 5 min warm worden.
  • Na 5 minuten kan de tortolloni eruit, deze kunt u in een kommetje doen.
  • Doe hier de cherrytomaatjes op.
  • Strooi de pijnboompitjes en gefrituurde basilicum over de tortelloni.
  • Voeg de bouillon toe.

Hoofdgerecht 

  • Het drieluik met groente, de crème en de parelhoen doet u in de pan met water en laat u 5 minuten warm worden.
  • Na 5 minuten doet u de parelhoen in een ander pannetje.
  • Deze maakt u goed warm zodat de jus nog even goed kan inkoken en het vlees nog extra warm kan worden.
  • Haal ook het drieluik met groente uit het water en haal alles uit de verpakking.
  • Leg de polenta op het bord.
  • Maak vervolgens stippen met de crème van bospeen.
  • Leg tegen het geheel de bospeen aan en doe de courgette eroverheen.
  • Daarna legt u de parelhoen op het bord en voeg er nog wat jus aan toe.

 

Nagerecht

  • Het tartelette met mango-witte chocolade mouse legt u op het midden van het bord.
  • Hierop doet u de compote van mango. En de verse framboos.
  • Maak vervolgens het spuitzakje met de gel van framboos open en zet hier stippen mee op én om de tartelette.
  • Leg de merengue hier tegenaan en strooi de crumble over het geheel heen.
  • Leg de mouse van kokos erbij.

 

Eet smakelijk!