Bentinck, een eigentijds restaurant waar op topniveau gekookt wordt en de groenten uit de kasteeltuin een belangrijke rol spelen.

Restaurant Bentinck brengt het mooiste van gastronomie samen op een buitengewoon unieke locatie. In de voormalige stallen op het historische landgoed Buitenplaats Amerongen proeft u het beste van de seizoenen en van wat de Utrechtse Heuvelrug te bieden hebben. Het uitzicht op Kasteel Amerongen aan de ene kant en een kijkje in de keuken aan de andere kant van het restaurant zorgen voor een bijzondere en open ambiance.

Elke dag wordt er onder leiding van chef Kevin Mewe gestreefd naar perfectie in kwaliteit. Pure smaken, verse en lokale producten, toegankelijk én lekker zijn de kernwaarden waar Bentinck voor staat. Een voorliefde voor de Franse keuken ziet u terug in de gerechten. Er wordt gewerkt met dagverse en hoogwaardige ingrediënten. Groente, fruit en kruiden geoogst uit de moestuin gelegen op het kasteelterrein spelen hierbij een belangrijke rol.

Godard Graaf van Aldenburg Bentinck

Restaurant Bentinck is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich 1879 op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei bracht en de bevolking van Amerongen steunde met agrarische projecten.

achtergrond
schets

Onze Private Dining mogelijkheden

Wilt u met een gezelschap lunchen of dineren? Wij bieden ook unieke mogelijkheden voor private dining. Spectaculair zijn de Chef's table en onze Wijnkamer. U geniet met uw gezelschap van een culinaire lunch of diner op een bijzondere plek.

Met een gezelschap met meer dan twintig personen genieten van de keuken van Bentinck?

Eventueel in combinatie met een bruiloft, vergadering, borrel of feest. Dat behoort ook tot onze mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

De keuken

De keuken van Bentinck wordt aangevoerd door chef Kevin Mewe. Samen met het bedieningsteam zorgt hij ervoor dat het de gasten van Bentinck aan niets ontbreekt. Wij garanderen u een heerlijke lunch of diner met hoogwaardige service, bijzondere bordpresentaties en passende informatie over de producten.