Restaurant Bentinck brengt het mooiste van gastronomie samen op een buitengewoon unieke locatie. In de voormalige stallen op het historische landgoed Buitenplaats Amerongen proeft u het beste van de seizoenen en van wat de Utrechtse Heuvelrug te bieden hebben. Het uitzicht op Kasteel Amerongen aan de ene kant en een kijkje in de keuken aan de andere kant van het restaurant zorgen voor een bijzondere en open ambiance.
Elke dag wordt er onder leiding van chef Frank Bakkenes gestreefd naar perfectie in kwaliteit. Pure smaken, verse en lokale producten, toegankelijk én lekker zijn de kernwaarden waar Bentinck voor staat. Een voorliefde voor de Franse keuken ziet u terug in de gerechten. Er wordt gewerkt met dagverse en hoogwaardige ingrediënten. Groente, fruit en kruiden geoogst uit de moestuin gelegen op het kasteelterrein spelen hierbij een belangrijke rol.
Restaurant Bentinck is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich 1879 op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei bracht en de bevolking van Amerongen steunde met agrarische projecten.
Wat ons betreft wordt het deze kerst hoe dan ook culinair genieten. Met Bentinck’s Thuis Kerstdiner nemen wij u de voorbereidingen helemaal uit handen. Onze keuken bereidt het 4 of 5 gangen kerstmenu geheel voor en u hoeft per gerecht slechts enkele minuten in de keuken te staan.
Tip: Start kerst met de volledig verzorgde Bentinck's Kerstbrunch.
De keuken van Bentinck wordt aangevoerd door chef Frank Bakkenes. Maître en sommelier Jan-Jaap Altenburg zorgt er met zijn bedieningsteam voor dat het de gasten van Bentinck aan niets ontbreekt. Wij garanderen u een heerlijke lunch of diner met hoogwaardige service, bijzondere bordpresentaties en passende informatie over de producten.