Restaurant Bentinck

Bentinck, een eigentijds restaurant waar op topniveau wordt gekookt.

Restaurant Bentinck brengt het mooiste van gastronomie samen op een buitengewoon unieke locatie. In de voormalige stallen op het historische landgoed Buitenplaats Amerongen proeft u het beste van de seizoenen en van wat de Utrechtse Heuvelrug te bieden hebben. Het uitzicht op Kasteel Amerongen aan de ene kant en een kijkje in de keuken aan de andere kant van het restaurant zorgen voor een bijzondere en open ambiance.

Pure smaken, toegankelijk én lekker

Elke dag wordt er onder leiding van chef Kevin Mewe gestreefd naar perfectie in kwaliteit. Pure smaken, verse en lokale producten, toegankelijk én lekker zijn de kernwaarden waar Bentinck voor staat. Een voorliefde voor de Franse keuken ziet u terug in de gerechten. Er wordt gewerkt met dagverse en hoogwaardige ingrediënten. Groente, fruit en kruiden geoogst uit de moestuin gelegen op het kasteelterrein spelen hierbij een belangrijke rol. Wij garanderen u een heerlijke lunch of diner met hoogwaardige service en bijzondere bordpresentaties.

Uitgelicht

Private dining chef's table
Private dining

Wilt u met een gezelschap lunchen of dineren? Wij bieden unieke mogelijkheden voor private dining. Spectaculair zijn de Chef’s table en onze Wijnkamer. U geniet met uw gezelschap van een culinaire lunch of diner op een bijzondere plek.

Meer over private dining
Met een groter gezelschap culinair genieten?

Dat kan ook! Eventueel in combinatie met een bruiloft, vergadering, borrel of feest. Restaurant Bentinck is namelijk onderdeel van Swijnenburg. Op onze locaties Buitenplaats Amerongen, Buitenplaats Sparrendaal en Huis Scherpenzeel organiseren en verzorgen we hoogwaardige, volledig verzorgde evenementen. We vertellen u graag alles over onze mogelijkheden!

Neem contact met ons op
Culinair genieten op een unieke locatie!

Geschiedenis

1670: T Huys
Het Kasteel is in de middeleeuwen gebouwd en werd bewoond door families van diplomaten en militairen die een prominente rol speelden in de (inter)nationale politiek. In de 17de eeuw werd het Huys (zoals het Kasteel in de volksmond genoemd werd) door de Fransen in brand gestoken en totaal verwoest. De toenmalige bewoners, Godard Adriaan van Reede en zijn vrouw Margaretha Turnor, lieten het huis in Hollands-Classicistische stijl herbouwen. Het huidige kasteel dateert dan ook uit 1680, toen de herbouw gereed was.
1879: Godard Graaf van Aldenburg Bentinck
In 1879 vestigde Godard Graaf van Aldenburg Bentinck zich op Kasteel Amerongen. Hij bracht het Huys opnieuw tot bloei. Eind 1918 logeerde de Duitse Keizer Wilhelm II anderhalf jaar op het Kasteel. Hij ondertekende hier zijn acte van abdicatie en in mei 1920 verhuisde hij naar het nabijgelegen Huis Doorn. Godard van Aldenburg Bentinck stierf in 1940 en liet het Huys na aan zijn kinderen. Zijn erfgenamen bezaten Kasteel Amerongen tot 1976 en verkochten in 1977 het Huys aan de Stichting Utrechtse Kastelen die het in 1982 overdroeg aan de Stichting Kasteel Amerongen.
1982: Stichting Kasteel Amerongen
Het gehele landgoed is sinds 1982 eigendom van Stichting Kasteel Amerongen. Eind 20ste eeuw waren de toekomstplannen gereed, de restauratiebudgetten geregeld en werd gestart met het grootschalig restauratieproject dat bijna 20 jaar duurde en zo’n 20 miljoen euro kostte. In 2005 was de restauratie zover dat begonnen kon worden met het inrichten van de exploitatie. Om in de toekomst ook voldoende budget te hebben om het landgoed te onderhouden werd besloten de bijgebouwen een nieuwe functie te geven en te verhuren aan een externe partij.
2006: Buitenplaats Amerongen
In 2006 kwam Peter-Paul Swijnenburg in beeld: een gedreven ondernemer die de bijgebouwen in gebruik nam als evenementenlocatie voor huwelijken, bijeenkomsten en privé feesten. In september 2006 is het Poortgebouw opengegaan voor gebruik, in 2007 werd het Koetshuis gerestaureerd en in exploitatie genomen en in 2011 waren de Stallen voor gereed, waar nu Restaurant Bentinck gevestigd is.
2011: Kasteel Amerongen
In 2011 is het gehele restauratietraject voltooid. Sindsdien is ook het Kasteel gereed. Het Kasteel is ingericht als museum. Stichting Kasteel Amerongen is een kleine, actieve organisatie die samen met Stichting Vrienden Kasteel Amerongen en een omvangrijk aantal vrijwilligers veel bereikt. Daarnaast exploiteert Stichting Kasteel Amerongen de museumwinkel en de tentoonstellingen in het museum.

We ontmoeten u graag

We maken van uw lunch of diner een onvergetelijke herinnering.